نسل آفتاب؛ تربیت نسل جدید با پشتوانه ارزش‌های دینی

نسل آفتاب؛ تربیت نسل جدید با پشتوانه ارزش‌های دینی

تاریخ ارسال : 1404/04/03 دسته بندی : مدارس نسل آفتاب

در جریان بازدید میدانی جمعی از مسئولان آموزش‌وپرورش کشور و استان خراسان رضوی از «مجموعه مدارس نسل آفتاب»، ابعاد نوآورانه این الگوی تربیتی ـ آموزشی مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت حمایت از چنین مدل‌های تحول‌گرایی در مناطق حاشیه‌ای تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع حضرت مهدی (عج)، در نشستی مشترک که با حضور آقای صالح‌پور، رئیس اداره شوراها و مدارس وابسته وزارت آموزش‌وپرورش، آقای غلام‌پور، مسئول اداره شوراها و مدارس وابسته و هیأت امنایی استان خراسان رضوی، آقای صمدی، مسئول مدارس شبانه‌روزی استان، و خانم مروی، مسئول آموزش متوسطه اول ناحیه یک مشهد برگزار شد، مسئولان ضمن بازدید از بخش‌های مختلف مدارس نسل آفتاب، با فعالیت‌های تربیتی، علمی و ساختاری این مجموعه آشنا شدند. این بازدید با هدف ارزیابی میدانی عملکرد مدارس نسل آفتاب انجام گرفت.

حجت‌الاسلام محسن مرادخانی، عضو شورای سیاست‌گذاری و نظارت مدارس نسل آفتاب، با اشاره به دستاوردهای اخیر این مجموعه آموزشی گفت: در سال‌های اخیر، رشد قابل‌توجهی در تعداد دانش‌آموزان و گسترش فضاهای آموزشی داشتیم. کار را با یک مدرسه پسرانه در مقطع دبستان و 200 دانش‌آموز آغاز کردیم، اما اکنون به 9 مدرسه در سطح شهر رسیده‌ایم و آمار دانش‌آموزان‌مان به حدود 1500 نفر رسیده و پیش‌بینی می‌کنیم امسال از 1800 نفر نیز عبور کند.

وی با بیان اینکه بخشی از این رشد مرهون تربیت نیروی انسانی متعهد در سال‌های گذشته و بخشی دیگر به‌واسطه سرمایه اجتماعی و مشارکت خیرین محقق شده، به رویکرد تربیت‌محور در مناطق حاشیه شهر اشاره کرد و افزود: معتقدیم دغدغه تربیت، مختص خانواده‌های مذهبی یا حوزوی نیست، بلکه خانواده‌های بسیاری از عموم مردم نگران آینده تربیتی فرزندان‌شان هستند. بر همین اساس، تلاش کرده‌ایم مدرسه‌ای در تراز این نیاز عمومی طراحی و راه‌اندازی کنیم.

حجت السلام مرادخانی درباره توسعه فضاهای آموزشی گفت:فضاهای مورد استفاده ما هیچ‌کدام اجاره‌ای نیست. با کمک خیرین توانستیم مکان‌هایی پایدار و متناسب با نیازهای مناطق حاشیه‌نشین فراهم کنیم. همچنین ایشان به آغاز فعالیت مدارس دخترانه اشاره کردند و گفتند: سال تحصیلی 1404-1403 اولین مدرسه دخترانه‌مان راه‌اندازی شد. در حال حاضر، فقط در همین مدرسه، 400 دانش‌آموز در حال تحصیل هستند که 260 نفر در دوره دبستان و حدود 140 نفر در دبیرستان پایه هفتم و هشتم هستند. همچنین بخش پیش‌دبستانی نیز در همان مجموعه فعال شده است.

وی با تأکید بر لزوم مستندسازی تجربه‌های موفق، افزود: فرایند مکتوب‌سازی و تجربه‌نگاری را آغاز کرده‌ایم و در حال تدوین اسناد مرتبط با این مسیر هستیم. هدف ما این است که مدارس نسل آفتاب نه‌تنها در تربیت دانش‌آموزان، بلکه در ارائه الگوی موفقی به نظام آموزش‌وپرورش کشور نقش‌آفرین باشند.

ایشان در پایان تصریح کرد: آنچه در این مسیر حاصل شده، بدون تردید نتیجه عنایت خداوند و فضل الهی است. در کنار همه تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، این موفقیت‌ها را مدیون لطف پروردگار و همدلی نیروهای مخلص و دغدغه‌مند می‌دانیم.

تربیت همه‌جانبه، اصل محوری مدارس نسل آفتاب است

حجت‌الاسلام عنایتی، مدیر دبیرستان پسرانه دوره اول نسل آفتاب، با اشاره به رسالت مدرسه در خدمت‌رسانی به مناطق محروم، از دستاوردهای آموزشی و تربیتی این مجموعه در سال تحصیلی اخیر سخن گفت و با بیان اینکه مدارس نسل آفتاب با دغدغه حمایت از دانش‌آموزان مناطق حاشیه‌نشین راه‌اندازی شده‌اند، اظهار داشت: دانش‌آموزان از ساعت 7 صبح تا 2:10 بعدازظهر در کلاس‌های رسمی شرکت می‌کنند و تا ساعت 4 عصر نیز در مدرسه می‌مانند تا در برنامه‌های علمی و تربیتی ویژه شرکت کنند. از ساعت 2 تا 4، برنامه‌هایی نظیر اخبار علمی، کلاس‌های تقویتی و تربیتی برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود. در این بازه، دانش‌آموزان قوی‌تر به رشد هم‌کلاسی‌های ضعیف‌تر کمک می‌کنند که این هم‌افزایی، موجب تقویت سطح کلی مدرسه شده است.

وی با تأکید بر اینکه مدرسه نخبه‌گرا نیست، گفت:ما دانش‌آموزانی را می‌پذیریم که تربیت‌پذیر باشند؛ چه از نظر علمی و چه اخلاقی. تربیت همه‌جانبه اصل محوری ماست. استاد نظافت تأکید دارند که دانش‌آموز فارغ‌التحصیل از مدارس نسل آفتاب باید باسواد باشد و سواد علمی و تربیتی باید مبنای فعالیت‌های مدرسه قرار گیرد

وی با اشاره به برنامه‌های فوق‌برنامه مدرسه افزود: فعالیت تربیتی در نسل آفتاب محدود به ساعات اداری نیست. ما سال گذشته چهار روز در هفته تا ساعت پنج عصر در مدرسه حضور داشتیم و با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، امسال این زمان را به پنج روز افزایش داده‌ایم. در این برنامه‌ها، جلسات دانش‌افزایی ویژه معلمان نیز برگزار شد که با استقبال و رضایت بسیار همراه بود. برخی معلمان باتجربه اذعان داشتند که این جلسات، از دوره‌های رسمی آموزش‌وپرورش نیز کاربردی‌تر بوده است

مدیر دبیرستان دوره اول نسل آفتاب با اشاره به موفقیت‌های آموزشی مدرسه اظهار داشت:مدرسه ما در 7 یا 8 عنوان درسی در سطح ناحیه ممتاز شناخته شد. همچنین در امتحانات نهایی پایه نهم امسال، از 90 دانش‌آموز، 27 نفر موفق به کسب نمره 20 در درس ریاضی شدند.

عنایتی با اشاره به کیفیت بالای کادر آموزشی گفت:تمرکز ما بر تقویت دروس پایه‌ای همچون ریاضی، علوم و ادبیات است که ستون‌های اصلی آموزش کشور را شکل می‌دهند

وی از طرح «شب در مدرسه» به‌عنوان یکی از برنامه‌های ویژه تربیتی یاد کرد و گفت: برای هر پایه، یک مربی تربیتی مشخص شده که وضعیت علمی و اخلاقی دانش‌آموزان را رصد می‌کند. از ابتدای سال تحصیلی تا پایان تابستان، برای هر دانش‌آموز یک پرونده‌ی تربیتی تشکیل می‌شود و راهبران پایه به‌طور مداوم با آن‌ها در ارتباط هستند. در صورت نیاز، اقدامات حمایتی علمی و تربیتی سریعاً انجام می‌شود.

مدیر دبیرستان نسل آفتاب از راه‌اندازی «پرونده‌های الکترونیکی تربیتی» برای ثبت کلیه اطلاعات مربوط به دانش‌آموزان خبر داد و گفت:این اقدام کمک می‌کند تا هنگام مراجعه اولیا، اطلاعات دقیقی از وضعیت علمی و تربیتی فرزندشان ارائه دهیم.

ارتقاء فرهنگی، علمی و تربیتی در مسیر الگوسازی ملی

حجت‌الاسلام فرامرز عباسی، مدیرعامل مدارس نسل آفتاب، با تشریح آخرین دستاوردها و برنامه‌های راهبردی این مجموعه، از تمرکز ویژه بر ارتقای علمی، تربیتی و فرهنگی دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار و حاشیه‌ای خبر داد و گفت:یکی از مهم‌ترین ابتکارات در مدارس نسل آفتاب، طراحی و اجرای آزمون‌های جامع به‌صورت هدفمند و دسته‌بندی‌شده است. نتایج این آزمون‌ها به‌طور دقیق تحلیل می‌شود و دانش‌آموزان در یک گروه تخصصی عضویت دارند؛ مؤسسه‌ای که وضعیت علمی دانش‌آموزان را به‌صورت فردبه‌فرد ارزیابی و گزارش‌های دقیق برای برنامه‌ریزی آموزشی و تربیتی ارائه می‌کند. این رویکرد، به‌ویژه در دوره دوم متوسطه، منجر به طراحی کارنامه‌های کیفی و پیشرفت محسوس دانش‌آموزان شده است

وی افزود: در حوزه فرهنگی و ورزشی نیز افتخارات زیادی نصیب دانش‌آموزان نسل آفتاب شده است. تیم والیبال مدرسه موفق به کسب مقام اول ناحیه شد و در المپیاد خوارزمی، مسابقات علمی و رقابت‌های قرآن و عترت نیز حضور پررنگی داشتیم. این فعالیت‌ها در سامانه‌های رسمی فرهنگی همچون «مای مدیو» ثبت شده و مورد تأیید معاونت پرورشی آموزش‌وپرورش قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام عباسی با اشاره به بازخورد مثبت مدیران فرهنگی آموزش‌وپرورش گفت:در دیداری که با معاون پرورشی اداره کل فرهنگی استان، داشتیم، ایشان مدرسه نسل آفتاب را یکی از برترین مدارس کشور معرفی کردند.

این استاد رشد فردی، در ادامه با اشاره به برنامه درسی مدارس خاطرنشان کرد: برنامه‌های درسی کاملاً منطبق با سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش و مصوبات ملی است، با این تفاوت که در برخی دروس، محتوا و ساعت آموزشی تقویت شده است. برای مثال، ساعت آموزش درس ریاضی را تا 7 ساعت در هفته افزایش داده‌ایم. همچنین طرح مباحثه‌ی علمی روزانه اجرا می‌شود که در آن، دانش‌آموزان در قالب گروهی درباره دروسی مانند عربی، علوم و زبان انگلیسی بحث و تمرین می‌کنند. این مباحثه‌ها، به ارتقاء اعتمادبه‌نفس علمی دانش‌آموزان کمک شایانی کرده است.

مدیرعامل مدارس نسل آفتاب در بخش پایانی سخنان خود به توسعه رشته‌های تحصیلی در این مدارس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، سه رشته‌ی اصلی ریاضی، تجربی و انسانی در مدرسه فعال است. همچنین رشته معارف اسلامی با ساختاری منسجم و منطبق با نظام آموزشی حوزه‌های علمیه راه‌اندازی شده است. معلمان این رشته از میان نیروهای متخصص و متعهد انتخاب شده‌اند و برنامه‌هایی نیز برای تقویت هویت حوزوی و دینی دانش‌آموزان تدارک دیده‌ایم. ما معتقدیم این مدل تربیتی می‌تواند به‌عنوان یک الگوی موفق، در سراسر کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

نسل آفتاب؛ تربیت نسل جدید با پشتوانه ارزش‌های دینی

آقای صالح‌پور، رئیس اداره شوراها و مدارس وابسته وزارت آموزش‌وپرورش نیز در سخنانی بر اهمیت امنیت تربیتی در مدارس تأکید کرد و گفت: امنیت تربیتی، چه از نظر فضای فرهنگی، رفتار کادر مدرسه و چه دغدغه‌مندی خانواده‌ها، لازمه فعالیت است که در اینجا مشاهده می‌کنیم.

وی پیشنهاد توسعه این مدارس به شهرهای کوچکتر را مطرح کرد و افزود: تجربه موفق در شادگان خوزستان نشان داد که تمرکز بر مناطق غیرمرکزی می‌تواند نتایج بهتری به همراه داشته باشد. خوشحالیم حرکت مدارس نسل آفتاب، با پشتوانه فکری منسجمی و مبتنی بر ارزش‌های دینی است.

رئیس اداره شوراها با اشاره به جنگ شناختی کنونی، نقش حوزه‌های علمیه را در این میدان بی‌بدیل دانست و گفت: ما به افرادی نیاز داریم که در علوم دینی، انسانی، ریاضی و فنی تسلط داشته باشند تا پاسخ‌گوی نیازهای جامعه باشند. متأسفانه در برخی مناطق، ضعف‌های علمی جدی مشاهده می‌شود. مستندسازی دستاوردهای علمی این مدارس برای جلب اعتماد عمومی ضروری است.

گالری تصاویر

برچسب ها :